Lyt til artiklen:

Regeringen gør klar til at implementere C02-afgiften på landbruget

00:00
Hastighed: ???x
01:38

I Mette Frederiksens åbningstale fra Folketingets talestol kom hun kort ind på afgiften til landbruget.

- Klimamålene er vigtige, men lige nu er nye klimamål ikke det vigtigste. Lige nu er det vigtigste at komme i mål med målene. Vi har i regeringen fokus på implementeringen af en C02 afgift på landbruget i denne regeringsperiode. Danske landmænd er verdens bedste til at producere fødevare på den mest miljø og klimaneutrale måde. Vi skal have en afgift, der ikke skubber arbejdspladser og produktion ud af Danmark. Vi skal derfor ikke afvikle, men udvikle landbruget, sagde Mette Frederiksen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Statsministeren kom ikke i sin tale nærmere ind på, hvordan C02-afgiften skal udmøntes og beregnes.

Mette Frederiksen gentog, hvad regeringen har fremlagt i regeringsgrundlaget, nemlig at Danmark skal fremrykke målet om klimaneutralitet til 2045, og sætte et nyt mål om 110 procent reduktion i 2050 i forhold til 1990.

I regeringsgrundlaget: Ansvar for Danmark, skriver regeringen:

"Regeringen vil fremlægge et forslag til klimaafgift på landbruget, når Ekspertgruppen for en grøn skattereform har fremlagt deres konklusioner. Klimaafgiften skal sikre implementering af udviklingssporet og opfyldes af det bindende reduktionsmål for land- og skovbrugssektoren på 55-65 procent i 2030 i forhold til 1990".