Lyt til artiklen:

EU-landbrugsreformen gælder også for deltidslandbrug

00:00
Hastighed: ???x
01:23

Den fælles EU-landbrugspolitik medfører store ændringer for dansk landbrug med indførelsen af CAP-reformen. Det gælder både de store landbrug men også deltidslandbrugene. Det skriver Djursland Landboforening i en pressemeddelelse.

Nogle af de væsentlige ændringer i reformen er, at de kendte betalingsrettigheder udfases, og erstattes af en grundbetaling plus tilskud til en række etårige frivillige bioordninger kaldet eco-schemes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden skal der leveres yderligere på den grønne dagsorden med obligatoriske GLM-krav, udtagning af fire procent areal til ikke-produktionsformål, afgrødeskifte og udvidelse af markbræmmer fra to til tre meter.

Derfor vil Deltidsudvalget i Djursland Landboforening på sit efterårsmøde 16. november fra 19:30 til 21:30 give et overblik over CAP-reformen og dens indhold.

På mødet vil to af Djursland Landboforenings konsulenter i afdelingen for planteavl give et indblik i de nye regler og ordninger i den kommende CAP-reform, og hvad den indebærer især for deltidslandbruget, men også for dansk landbrug i det hele taget.

Tilmeldingen er senest 14. november, og mødet er gratis for medlemmer.