Der er grund til at rose regeringen og partierne bag PSO-aftalen for at afsætte midler, der kan fremme en dansk fødevareproduktion, som er endnu mere klimaeffektiv, end i dag.

Det mener Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dansk landbrug er i forvejen blandt de dygtigste, når det handler om at producere klimaeffektivt. Med de forventede reduktionskrav for biler, bønder og boliger frem mod 2030, så er nye investeringer i en endnu mere effektiv produktion af fødevarer meget nødvendig, siger Jens Astrup Madsen, der leder Landbrug & Fødevarers afdeling for Klima/Energi/Planter.

Han roser blandt andet, at der skal investeres midler i et bioraffineringsanlæg.

- Det er også meget positivt, at der satses på at optimere den allerede eksisterende klimasucces, som biogas udgør. Gevinsten ved de to initiativer skal selvfølgelig fremadrettet tilskrives landbruget, siger Jens Astrup Madsen, venter i spænding på udmøntningen af de resterende midler i PSO-aftalen.

- Vi ser i hvert fald ovenstående som en erkendelse af, at der er brug for betydelige investeringer i at klimaoptimere og -forbedre landbrugsproduktionen, hvis de ambitiøse klimamål for 2030 skal indfries, siger Jens Astrup Madsen.