Maskinstatstionsejer Bjarne Hedegaard har købt en 20 ton Case 921F læssemaskine for fortsat at kunne levere effektivt og ordenligt ensileringsarbejde.

Behov for stor maskine

Den nye læssemaskiner er købt hos S.D. Kjærsgaard A/S, og det var en lidt usædvanlig handel for maskinhandleren, fordi Hedegaard Maskinstation valgte en læssemaskine på tæt ved 20 ton. Normalt er det mindre modeller, der anvendes af maskinstationer og landbrug til ensileringsarbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I forhold til da vi købte den foregående læssemaskine i 2008, er der sket meget med finsnittere og vogne. Vi kører eksempelvis i dag med en 600 hk finsnitter i forhold til tidligere med en snitter med 380 hk. Det betyder, at der kommer langt flere materialer til siloen eller stakken, og hvis vi skal holde effektiviteten og samtidig få trykket materialet ordentligt, så er det nødvendigt med en større maskine, siger Bjarne Hedegaard.

Tryk er vigtigt

Hedegaard Maskinstation i Vestjylland er en alsidig maskinstation med ensilering og gyllekørsel som specialer, men ellers bliver der udført alle typer landbrugsarbejde.

Maskinstationen ensilerer både græs, helsæd og majs, så sæsonen varer fra maj og frem til november. Læssemaskinen kører typisk 500-600 timer årligt primært med samme fører.

- Det er vigtigt, at det er en fører, der kan se, når materialet er trykket ordentligt sammen, og når det ikke er. Det er vigtigt at få lagt materiale ud lagvis og får det trykket virkelig godt. Vi skal producere kvalitetsfoder, så landmændene vil have os til at komme igen, siger Bjarne Hedegaard.

Case og New Holland

Han etablerede Hedegaard Maskinstation for fem år siden, og havde i forvejen været partner i en anden maskinstation. Maskinparken er i forvejen præget af New Holland traktorer og maskiner. Den tidligere læssemaskine var da også en New Holland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det nærmeste var en Case, da New Holland er holdt op med at producere større læssemaskiner. Desuden havde S.D. Kjærsgaard lige den stående, som passede til vores behov. At service er vigtigt understreges ved, at Bjarne Hedegaard valgte at tegne en serviceaftale samtidig med købet af den nye læssemaskine.

- Så har jeg styr på min service og ved hvad det koster, og jeg kunne mærke at S.D. Kjærsgaard lagde vægt på det i handlen, så jeg er godt tilfreds, siger Bjarne Hedegaard.

Gennemtestet motor

Case 921F har CNH-koncernens egen motor, der er gennemprøvet i lastbiler gennem flere år. Den kører med Ad Blue, men uden partikelfilter. Der betyder, at der ikke skal ske regenerering af partikelfilter med risiko for betydelige vedligeholdelsesomkostninger, forklarer Arne Nordestgaard fra S.D. Kjærsgaard.

- Det er en virkelig velgennemprøvet motor, der lever op til Tier IV på en meget enkel måde, som sikrer mod store vedligeholdelsesomkostninger som følge af brug af partikelfiler. Case er virkelig foran på motorteknologi i kraft af en meget stor motorfabrik i Italien, hvor der produceres højteknologiske motorer til maskiner, lastbiler og skibe i meget store antal, fortæller Arne Nordestgaard.

Case 921F har en fem-trins gearkasse med Lock-up funktion på konverteren. Det betyder, at den meget hurtigt kommer op i hastighed og ned i motoromdrejninger. Det giver hurtig kørsel og lavt brændstofforbrug ved landevejskørsel.