Formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild siger i en pressemeddelelse om udnævnelsen af Karen Hækkerup:

- Jeg er utrolig glad for, at Karen Hækkerup har sagt ja til at stå i front for Landbrug & Fødevarer. Karen Hækkerup er fremragende til at kommunikere og sætte retning. Hun har via sine mange topposter i politik fået en unik viden og indsigt i, hvordan man skaber politiske resultater. Derfor er Karen Hækkerup den helt rette til at synliggøre, hvordan den samlede fødevareklynge - med de bedst mulige rammevilkår - kan bidrage endnu mere til det danske samfund, siger formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begejstrede erhvervet

L&F-formanden fremhæver, at Karen Hækkerup i sin tid som fødevareminister var i stand til at begejstre både landmænd og fødevarevirksomheder, og samtidig fortælle omverdenen, hvordan vi som samfund kan få det fulde potentiale ud af et af Danmarks største eksporterhverv.

- Karen Hækkerup viste i sin tid som fødevareminister, at hun forstår, hvordan verdens bedste landmænd kan blive endnu bedre, og tjene endnu flere penge hjem til det danske samfund. Selv om mange landmænd lige nu har det økonomisk svært, så er det vigtigt at holde fokus på, at fremtiden på lidt længere sigt ikke er så sort, som den har været. Her vil Karen Hækkerup være et kæmpe aktiv for det samlede fødevareerhverv, siger Martin Merrild.

Imponeret af landbruget

Karen Hækkerup ser frem til at begynde i jobbet som adm. direktør i Landbrug & Fødevarer. I pressemeddelelsen siger hun:

- Som fødevareminister blev jeg imponeret af den kreativitet, flid og iværksættertænkning, der er blandt landmænd og fødevareproducenter. Så da Martin Merrild kontaktede mig om at blive administrerende direktør, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg skulle sige ja. Så nu lukker jeg endegyldigt bogen efter 17 år som politiker, og glæder mig ubeskriveligt til at åbne en ny som adm. direktør for Danmarks vigtigste erhverv, siger Karen Hækkerup.

Store opgaver

Martin Merrild fremhæver arbejdet med en ny miljøregulering, en øget indsats for at forbedre afsætningsmulighederne for danske fødevarer, og generelt bedre konkurrencevilkår som de vigtigste opgaver lige nu, hvis fødevareklyngen skal bidrage med endnu mere vækst og beskæftigelse i Danmark. Landbruget, fødevare- og agroindustrien stod i 2013 for en eksport på 155 milliarder kroner og beskæftiger i alt 183.000.