Der er for tiden ingen ende på danske minkskinds succes. På Kopenhagen Furs juni-auktion steg minkpriserne igen. Stigningen var på 6 procent, og dermed blev der sat en ny prisrekord på mink. Der blev solgt 4,6 mio. minkskind, som gav en samlet omsætning på 2,98 milliarder kr. Gennemsnitsprisen pr. skind var 606 kr.

- Den syv dage lange auktion viser med al tydelighed, at danske minkavlere har et helt unikt produkt. I de senere måneder er verdensmarkedsprisen på lavkvalitetsmink, primært produceret i Kina, faldet mærkbart, mens mink af høj kvalitet bliver stadig dyrere, lyder konklusionen fra Kopenhagen Fur i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Danske minkavlere arbejder målrettet på at producere et højkvalitetsprodukt, og det giver en unik førerposition på det internationale pelsmarked. Belønningen falder i form af kontant afregning i vores auktionssal, siger adm. direktør Torben Nielsen.

Auktionen var igen domineret af kinesiske opkøbere, og kigger man på danske eksporttal til Kina/HongKong, så er det da også mink, som er den altdominerende danske eksportvare. Uden minkeksporten ville den danske eksport til vækstmarkederne være faldende.

Kopenhagen Fur mangler at holde den sidste auktion i denne sæson. Med det nuværende prisniveau forventes årsomsætningen at runde 13 milliarder kr.