Dyrevelfærden hos minkavlerne debatteres lige nu heftigt, efter at TV Avisen har bragt billeder af stærkt skadede dyr, angiveligt optaget på en række danske farme. VFL er på linje med Fødevarestyrelsen med hensyn til dyrevelfærden ude på minkfarmene.

- Vores erfaringer omkring dyrevelfærden ligger på linje med Fødevarestyrelsens meldinger. Nemlig at antallet af syge og skadede dyr på de danske pelsdyrfarme har et begrænset omfang, siger Hans Henrik Møller, rådgivningschef på Videncentret for Landbrug, Pelsdyr,  i en meddelelse fra VFL.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afdelingen har det seneste år været en central aktør i kampagnen ”Tjek på farmen”, som blandt andet indeholder rådgivningsbesøg hos alle landets 1400 minkfarme. Her er dyrenes velfærd et af de vigtigste emner.

- Konsulenternes besøg på farmene tager mellem en og tre timer. Der skal være tid til, at avlerne kan stille spørgsmål om love, krav og de hyppige regelændringer på området. Konsulenten skal på sin side have tid til at pege på eventuelle fejl og mangler og drøfte nødvendige ændringer med avleren, siger Hans Henrik Møller.

Dyrevelfærden er i orden

- Og angående dyrevelfærden, så har besøgene altså efterladt os med samme konklusion som Fødevarestyrelsen er kommet til, siger Hans Henrik Møller, nemlig at selve dyrevelfærden er i orden, men at der er nogle administrative og tekniske ting der kan forbedres.

- Vi har i 2010 afholdt møder med de 20 lokale pelsdyravlerforeninger, der har fra 30 til 200 medlemmer. De møder har været utrolig nyttige til at få en dialog i gang med avlerne om, hvad der bør lægges vægt på i driften, for at få en effektiv og velfærdsmæssig korrekt produktion.

Samtidig har vi fået en mængde værdifulde indspil til, hvad avlerne efterspørger fra os rådgivningsmæssigt.