Dansk Pelsdyravlerforenings formand Kaj Kristensen savner en bagatelgrænse, der kan adskille små fejl - som et par manglende legerør hos minkene eller et plankeværk, der er lidt for lavt - fra de store synder.

Fødevarestyrelsen er i gang med at kontrollere samtlige danske minkavlere, og indtil videre er der fundet fejl ved 30 procent af farmene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi oplever, at minkavlere ringer ind og fortæller, at der manglede to centimeter af et plankeværk, som skulle være halvanden meter højt. Der er vi nede i nogle ting, som man måske godt kunne diskutere, om det ikke ligger under bagatelgrænsen, siger Kaj Kristensen.

Små fejl

Han har ikke tal på, ved hvor mange af påbudene der er tale om ganske små ting, men gennem kontakten med foreningens medlemmer har han en fornemmelse af, at der i mange tilfælde er tale om for eksempel ét til to manglende legerør ud af eksempelvis 4000.

- Hvor er bagatelgrænsen, spørger jeg bare, lyder det fra Kaj Kristensen, der samtidig understreger, at foreningen går ind for, at der slet ingen fejl er ude hos minkavlerne.

- Vi holder møder og oplyser vores medlemmer for at komme fejlene til livs. Der en ingen tvivl om, at 30 procent er 30 procent for meget, slutter han.