Nicolaisen og Larsen A/S, der er importør af JCB, har hidtil serviceret samtlige kunder fra hovedafdelingen i Ulfborg samt afdelingerne i Vissenbjerg på Fyn og i Benløse ved Ringsted. Dertil kommer en større flåde af servicebiler, som er placeret hos lokale montører rundt om i landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men i løbet af det næste års tid vil importøren etablere et forhandlernet, der skal varetage salg og servicering af de maskiner, som relaterer til landbruget.

- JCB tilbyder efterhånden cirka 300 forskellige maskiner og modeller. Det gør det vanskeligt for såvel sælgere som montører at være opdaterede på alle fronter, siger Mads Pedersen, adm. direktør i Nicolaisen & Larsen A/S.

Ved at flytte de landbrugsrelaterede maskiner ud i et forhandlernet, kan Nicolaisen og Larsen sætte helt anderledes fokus på landmanden - og landbrugets behov. Et smallere produktsortiment vil ligeledes medføre, at sælgeren får langt større kendskab til de enkelte produkter, det vil gøre ham til en bedre sparringspartner for landmanden.

Leder efter få forhandlere

De nye forhandlere bliver tilknyttet Nicolaisen og Larsen Landpower, som bliver et selskab under moderselskabet. Direktør for selskabet bliver Torben Nielsen, der tidligere i sin karriere har arbejdet både med Fendt og Claas. Han har derfor et indgående kendskab til den danske maskinbranche. Et kendskab som han skal bruge til at etablere et forhandlernet af de gule maskiner.

- Vi sigter efter fem til syv stærke forhandlere og forventer, at de første er på plads i løbet af efteråret, og at forhandlernettet er komplet i løbet af 2011.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Overgangen fra at maskinerne skal sælges via et forhandlernet frem for direkte fra Nicolaisen & Larsen A/S er en glidende proces. Derfor har vi ingen hastværk med at etablere forhandlernettet, og venter gerne på den rigtige forhandler, siger Mads Pedersen.

Brugte maskiner i bytte

Hidtil har Nicolaisen & Larsen A/S ikke haft de rigtige kanaler til at afsætte brugte maskiner, og derfor har virksomheden takket nej til eksempelvis at tage en gyllevogn i bytte på en teleskoplæsser.

- Ved at lægge forhandlingen ud til maskinhandlere, som er gode til at håndtere brugte maskiner, vil vi få lettere ved at afsætte JCB-maskiner til landbruget, vurderer Torben Nielsen.        

I overgangsfasen vil teknikere fra Nicolaisen og Larsen støtte de nye forhandlere, men på sigt er det planen, at de maskiner, som sælges fra forhandleren, også skal serviceres derfra.

Mads Pedersen er godt klar over, at en række forhandlere ikke umiddelbart kan tage JCB ind i forretningen uden at komme på kant med deres hovedforhandling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men en lang række forhandlere har hverken teleskoplæssere eller gummihjulslæssere i sortimentet, og ser vi på JCB Fastrac, så er den med de fire lige store hjul og det affjedrede chassis så speciel, at den fint kan supplere forhandlingen af mere traditionelle traktorer.

- Vi er derfor overbeviste om, at JCB Landpower vil være et positivt supplement til de fleste agenturer, og at forhandlingen derfor vil være attraktiv for en række forhandlere, siger Mads Pedersen.

En fjerdedel til landbruget

Cirka 25 procent af de JCB-maskiner, som Nicolaisen og Larsen langer over disken, ender hos landbruget. Og det er de maskiner, som det nye forhandlernet skal tage sig af.

Ud over Fastrac og specielle teleskoplæssere og gummihjulslæssere omfatter JCB Landpower også knæk- og skridstyrede minilæssere. Dertil kommer generatorer og Groundhogs som er små terrængående køretøjer til person og varetransport.