Rester af svinekød i det hakkede lammekød. Kød der ompakkes med ændret dato. Der har været rigeligt med fup-sager.

De mange sager har inspireret en ung studerende fra Institut for Sensorer, Signaler og Elektroteknik ved Syddansk Universitet. Lars S. Christensen mente, at det måtte være muligt, at se forskel på hakket svinekød og hakket lam. Det skriver DR Penge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lars S. Christensen har udviklet en metode, så man ved hjælp af en scanner hurtigt kan få at vide, hvad det er, der rent faktisk er blevet hakket.

- Man kan hurtigt måle, hvad for en slags kød, der er tale om. Men hvis du scanner hakket lammekød, så kan man også se om der er rester af f.eks. svinekød i pakken, siger Lars S. Christensen til DR Penge.

Scanneren kan nemt trænge gennem den cellofan, der meste kød er pakket ind i. Det vil sige, at man i princippet kan tjekke kødet, mens det ligger i køledisken. Men metoden kan også videreudvikles, så man meget nemt kan tjekket, hvor gammelt kødet er, da kødets struktur ændrer sig med alderen.