Nyheder

DanBred ekspanderer i Danmark

29. sep. | Indrykket af DANBRED

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Del artiklen:

En stigende efterspørgsel på DanBred-krydsningspolte med høj sundhedsstatus får nu DanBred til at udbygge sit netværk af opformeringsbesætninger. Ved at blive certificeret DanBred-opformeringsbesætning kan du som selvstændig forretningsdrivende være med til at bidrage til den fortsatte høje forædling af DanBred-genetik samt bidrage til en bæredygtig produktion af svinekød.

”Vi ser en stigende efterspørgsel på DanBred-krydsningspolte, som er kendt verden over for at være effektive avlsdyr med den højeste sundhedsstatus,” siger adm. direktør i DanBred, Thomas Muurmann Henriksen. ”Vi har derfor indgået samarbejder med en række nye DanBred-opformeringsbesætninger i år, og vi følger udviklingen nøje, så vi forbliver på forkant med at møde en stigende efterspørgsel”.


Stabil og rentabel produktion med det lange perspektiv for øje

DanBred oplever, at flere og flere danske svineproducenter har lyst til at blive en del af DanBred-holdet, og de har i stigende grad fået øjnene op for de muligheder og fordele, det giver at være en del af en global forretningssucces.

”Som DanBred-opformeringsbesætning får du adgang til den bedste genetik i verden, og med nu helt op til 40 levendefødte grise pr. årsso er outputtet ofte mere end 10 solgte polte pr. årsso. DanBred-opformeringsbesætninger er generelt veldrevne, stabile og rentable,” siger Jens Fabricius, CTSO i DanBred.

En af de svineproducenter, der netop er blevet DanBred-opformeringsbesætning, er Gyvelhøjgård i Midtjylland. 

”Siden jeg blev selvstændig har jeg drømt om at blive opformering, og jeg har valgt at blive DanBred-opformeringsbesætning for at videreudvikle og fremtidssikre min virksomhed. Faktisk har jeg overvejet det løbende igennem de sidste 15 år,” fortæller ejeren af Gyvelhøjgård, Kim Hansen. ”Jeg har haft en rådgiver til at regne på økonomien i det, og jeg har derfor en god fornemmelse af, at en opformeringsbesætning vil give øget indtjening. Jeg har også rigtigt dygtige ansatte, som blev spurgt til råds, og de er helt med på udfordringen. En virksomhed højere oppe i værdikæden er også mere spændende for næste generation, når de engang skal overtage,” tilføjer Kim Hansen.


Nye opformeringer dækker bredt

Udover Gyvelhøjgård er der kommet flere til indenfor den seneste periode, og som disse eksempler illustrerer spænder de nye DanBred-opformeringsbesætninger bredt:

Gesten Breed er en del af Kjær Knudsen koncernen med gårde over hele Danmark samt i udlandet. Flere generationer er involveret i ejerkredsen og den daglige ledelse, og virksomheden har oplevet kraftig vækst de seneste år. Gesten Breed har 500 Yorkshire søer og skal selv bruge en stor del af krydsningspoltene i deres egne besætninger.

Hovgård er en del af den familieejede Tybjerggård med omkring 35 gårde fordelt i region Sjælland. To generationer er involveret i ejerkredsen og den daglige ledelse, og koncernen satser stærkt på DanBred avl og opformering med ca. 5.000 søer. Hovgård har 500 DanBred Landrace søer på en diamant-aftale og skal levere 30 kg. krydsningspolte til DanBred.

Gyvelhøjgård er en familieejet virksomhed med to gårde, hvor ejeren Kim Hansen er dybt involveret i produktionen på daglig basis. Gyvelhøjgård har 1.300 DanBred Yorkshire søer og skal levere 30 kg. krydsningspolte til DanBred.

Fårtoft Østergård opformering vil fremover være ejet af Bertel Bovbjerg og Poul Blaabjerg i et fælles selskab. Det nye selskab går fra 500 til 1.200 søer i opformering og skal levere både krydsningspolte og renracede Yorkshire-avlsdyr til DanBred.


Bidrager til en bæredygtig produktion af svinekød

Eftersom DanBreds genetik giver maksimalt udbytte for inputtet, så ressourcer som eksempelvis foder udnyttes bedst muligt, bidrager DanBred-opformeringsbesætninger også aktivt til en mere bæredygtig svinekødsproduktion

”Foderudnyttelse og kuldstørrelse er de økonomisk vigtigste egenskaber for svineproducenter over hele verden, men de er bestemt også vigtige i forhold til at skabe en bæredygtig produktion af svinekød. I DanBred har avlen i årtier været baseret på fokuserede og balancerede avlsmål, og derfor har DanBred-dyr høj foderudnyttelse og producerer mange grise med høj overlevelsesrate,” forklarer Jens Fabricius og tilføjer: ”En DanBred-so producerer i gennemsnit 3,7 flere levende grise pr. kuld på dag 5 sammenlignet med for 10 år siden, og et DanBred-slagtesvin forbruger 0,32 kg. mindre foder pr. kg. tilvækst sammenlignet med for 10 år siden”.


Kom godt fra start

Når du bliver en del af DanBreds voksende netværk af opformeringsbesætninger, står DanBred klar med et dedikeret team, der hjælper dig godt i gang, og løbende hjælper dig med at realisere det fulde potentiale i din opformeringsbesætning, optimere din genetiske fremgang og maksimere antallet af solgte polte.

Hvis du også vil med på DanBred-opformeringsholdet og være en del af en global succeshistorie, så kan du finde mere information på www.danbred.com eller kontakte Jens Fabricius på jefa@danbred.com eller 44881194.


3 kendetegn ved DanBred-opformeringsbesætninger

  1. Dygtighed: Høj faglighed omkring dyrene og professionalisme omkring deres forretning er alfa-omega for alle DanBred-opformeringsbesætninger.
  2. Kvalitet over kvantitet: DanBred-avlsdyr har høj sundhed og kvalitet, og DanBred-opformeringsbesætninger går ikke på kompromis med dette.
  3. Ansvarsbevidsthed: DanBred-opformeringsbesætninger er bevidste om og lever op til deres ansvar i den samlede værdikæde i DanBred.

OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame