Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Fransk sammenligning af genetik viser: DanBred Duroc er uovertruffen

6. maj. 2022 | Indrykket af DANBRED

I en nylig fransk afprøvning, viste DanBred Duroc sig endnu engang som en stærkt konkurrencedygtig far-race

Del artiklen:

Med høj fodereffektivitet og en høj procentdel kød.  Når Danbred Duroc anvendes som far-race, får du ikke alene mere svinekød for færre penge – de får også svinekød i høj kvalitet, der er stærkt efterspurgt verden over.  


Afprøvningen blev foretaget af det franske landbrugsministerium og Institut du Porc (IFIP). Her sammenlignede man tre typer Duroc-genetik med den mest anvendte genetik i Frankrig, Piétrain. Sammenligningen fandt sted på to gulvtyper: spaltegulv vs. halm. Vi har valgt at fokusere på resultaterne for DanBred Duroc.  


Der blev i dette grundige forsøg registreret både produktivitet i smågriseperioden, produktivitet i slagtegriseperioden såvel som teknologiske- og spisekvalitetsparametre i slagtekroppen.  


Produktivitet i smågriseperioden  


Resultaterne viste en betydeligt lavere dødelighed for kuld fra en DanBred Duroc-orne (10,5 % sammenlignet med 17,5 % for kuld fra en Piétrain NN-orne). Der var ikke stor forskel på kuldstørrelsen i de efterfølgende faringer for de to typer genetik, til gengæld var der en større fravænningsvægt for kuld med DanBred Duroc som far-race (8 kg vs. 7,7 kg).  


Produktivitet i slagtegriseperioden  


Fra omkring 12 uger begyndte DanBred Duroc-afkommet virkelig at vise en overlegen daglig tilvækst sammenlignet med Piétrain-afkommet. Uanset om underlaget var spalter eller halm opnåede grise avlet fra DanBred Duroc en sikker højere daglig tilvækst (Se Tabel 1 i Kataloger) og foderudnyttelse (Se Tabel 2 i Kataloger). 


Dermed opnåedes også en højere slagtevægt ved DanBred Duroc, og på spaltegulv opnåedes endda stadig også en højere kødprocent (ved halm var der ikke forskel på kødprocenten mellem de to typer genetik). 


DanBred Duroc overlegne egenskaber, især ved slagtergriseproduktion, bekræftes også i et forsøg af SEGES innovation fra 2018 (Meddelelse nr. 1154).Slagtekvalitet 


Under forsøget blev registreringer på en lang række parametre af henholdsvis teknologisk og spisekvalitetsmæssig karakter gennemført. Her var DanBred Duroc-afkom karakteriseret ved et højere indhold af intramuskulært fedt i både skinkestykke og kam, et mindre tilberedningssvind samt en større fedttykkelse i skinken, hvilket øger kvaliteten ved fremstilling af højkvalitetsskinker.    

(Se Forklaring af kødkvalitetsparametre i Kataloger)Find forsøget oversat til dansk, lige her.


Eller læs det originale forsøg på fransk, her.


Kataloger m.v.

OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer