Det dansk EU-valg vækker glæde hos formand for Landbrug&Fødevarer Martin Merrild.

Danskerne valg af danske parlamentsmedlemmer falder i god jord hos formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Dagen efter valget var stemmerne talt op, og der kunne sættes navn på de 14 nye, danske medlemmer.

Det betyder blandt andet, at Danmark kan sende landmand Asger Christensen og tidligere direktør i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade til EU.

- Først og fremmest synes jeg, at det er glædeligt med en højere stemmeprocent, og jeg synes, at det er sjovt at dem, som troede på en lavere stemmeprocent, blev gjort til skamme. Det viser, at danskerne tager EU til sig, og det synes jeg, at man kan se på dem, som er valgt. Det er nogen, som har en positiv og konstruktiv tilgang til EU. Der er ingen af dem, som vil have os ud af EU eller fornægter fordelene ved EU. Det er nogen, som vil gøre EU bedre, siger Martin Merrild.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han mener også, at de valgte kandidater kan komme dansk landbrug til gavn.

- Det er lykkelig, at vi har fået valgt en fuldtidslandmand, som vil have en god chance for at komme i landbrugsudvalget. Det er vigtigt for os. Vi har en god dialog med medlemmerne løbende og får fortalt om dansk landbrugs interesser. Der er mange af de andre kandidater, som vi har godt samarbejde med og er interesseret i at høre vores synspunkter, siger Martin Merrild.

Fælles platform

At danskerne har valgt EU-venlige partier betyder nemlig meget for landbruget og landbrugspolitikken, mener Merrild.

- Når kandidaterne har en positiv tilgang, så har vi en fælles platform for at diskutere danske interesser og dansk landbruget på. Man skal finde løsninger sammen med 27 andre lande, og det er vores erfaring, at vi skal have en konstruktiv dialog om danske interesser. Jeg er sikker på, at vi får et godt samarbejde med de valgte, siger Merrild.

Han håber og forventer, at kandidaterne vil fortsætte arbejdet med en fælles landbrugspolitik.

- Danmark er det eneste land, hvor man vil reducere landbrugspolitikken. Men det er vigtigt at have en fælles politik. Jeg håber, at de vil finde ud af, at vi ikke skal have reduceret landbrugsstøtten, og at landbrugspolitiken er udviklingsorienteret og kigger på de nye markeder. Vi skal have forenklet politiken, så landbruget udvikles i en klimavenlig og miljøvenlig retning, siger formanden.