Det nye smertestillende produkt Coxofen hjælper soen i gang med malkningen ved behandling lige efter faring.

Når soen bliver godt malket op i de første dage efter faringen, kan den ligge med flere grise ved yveret og dermed have en bedre egenfravænning. I artiklen her beskrives et forsøg med Coxofen og de positive effekter, som behandlingen medfører.

En faring er smertefuld

Umiddelbart efter faring sker der mange ting med vores søer. De har været igennem en lang og udmattende faring. Herefter begynder mælken at løbe til, hvor der opstår et stort tryk på yveret, grisene begynder at die og børen begynder at trække sig sammen. Alle tilstande er potentielt smertefulde for soen, og de kan derfor medvirke til, at soen er mindre villig til at acceptere grisene og lade dem die fuldt ud. Derfor giver det i teorien rigtig god mening at inkludere smertestillende medicin som en fast behandling af søerne umiddelbart efter faring.

Tidligere forsøg har vist, at smertestillende præparater, de såkaldte NSAID´s i oxicam-gruppen, har en positiv virkning på søernes villighed til at acceptere grisene, hvis det gives tidligt i farestaldsperioden, specielt lige omkring faring. Der har indtil nu ikke været udført lignende forsøg med at anvende et smertestillende NSAID-præparat fra Ketoprofen-gruppen. Ketoprofen er ellers særdeles velegnet til MMA, bedre kendt som farefeber. For at klarlægge, om et præparat fra Ketoprofen-gruppen kunne have en lignende effekt, blev der igangsat et forsøg med produktet Coxofen.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind