Alle ornestationer fra Danbred er testet fri for PRRS

Seges Svineproduktion oplyser, at alle DanBred-ornestationer, vaccinerede såvel som ikke vaccinerede, er blevet testet fri for PRRS. Alle ornestationer bliver PCR-overvåget hver uge.

De fire PRRS-vaccinerede ornestationer er i løbet af den seneste måned blevet testet for PRRS ved PCR. Fremover indgår de PRRS-vaccinerede ornestationer i den ugentlige PCR-overvågning for PRRS, akkurat ligesom ikke-vaccinerede ornestationer.

- Vi havde ikke regnet med at finde PRRS på nogle af ornestationerne. Når det er sagt, så har episoden med PRRS på en ornestation sidste år gjort, at vi i fremtiden hellere vil gå med livrem og seler end at ende ud i en lignende situation, siger Christian Fink Hansen, sektordirektør i SEGES Svineproduktion.

Det nye setup med test af ornestationerne betyder, at Sundhedskontrollen har ugentlig PCR-overvågning af DanBreds ornestationer. Samtidig er reglerne for kommunikation til eventuelt berørte landmænd ved fund af PRRS på en ornestation strammet op, og vil ske inden for 3 timer efter modtagelse af laboratoriesvaret.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce