- Når det går godt i vores alles slagteri Danish Crown, går det også godt for alle danske svineproducenter.

- Derfor glæder det mig rigtig, rigtig meget, at det nu endelig ser ud til at gå bedre - måske endda helt godt - i butikken Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan siger Kim Heiselberg, der er formand for Danske Svineproducenter, som reaktion på Danish Crowns seneste regnskab, der blev offentliggjort tidligere i dag.

- Sidste år spurgte vi, om Danish Crown havde overvejet at skifte sin vækststrategi ud med damage control. Siden har det været godt at observere, hvordan Danish Crown har skåret det rådne kød væk, siger Kim Heiselberg med slet skjult hentydning til salget af Tulip Ltd, som de seneste år har medført en massiv styrtblødning hos Danish Crown.

Den enes død?.

- Ikke blot har Danish Crown i det forgangne år indset, at man blev nødt til at udskyde sin 2021-vækststategi, men ydermere kan vi konstatere, at den danske slagterigigant er blevet reddet på målstregen med udbruddet af svinepest i Kina.

- Situationen i Kina har sendt svinekødspriserne til vejrs med en hastighed og til et niveau, vi ikke har set længe. Det kommer os alle sammen til gavn, så det kan vi naturligvis kun glæde os over.

Men det er ikke det eneste, som svineproducenterne lige nu kan glæde sig over ifølge Kim Heiselberg, der henviser til de ledelsesressourcer i Danish Crown, der blev frigivet i forbindelse med salget af Tulip Ltd, hvor der endda blev ansat en ekstra i direktionen. Og det får svineproducenternes formand til at komme med en opfordring til Danish Crown, som ligger ham meget på sinde:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er nu, Danish Crown skal sætte alle sejl til og smede, mens jernet er varmt, opfordrer formanden, der suppleres af svineproducenternes direktør, Per Bardrum:

- Det er nu, Jais Valeur & Co. skal sørge for at udnytte den nuværende medvind til at styrke butikken Danish Crown alt, hvad de overhovedet kan, påpeger direktøren.

Udnyt tiden optimalt

- Det er nu, I skal koncentrere jer om jeres kernekompetence, som er at sælge kød og fremtidssikre butikken, og ikke en hel masse andet, siger han direkte henvendt til ledelsen og bestyrelsen i Danish Crown.

- Det betyder også, at Jais Valeur er galt afmarcheret, når han prioriterer sin tid som formand for fødevareministerens nye klimapartnerskab. Helt ærligt mener jeg, at han skulle have takket nej og i stedet prioriteret sin tid 100 procent som direktør for slagteriet.

- Det er helt afgørende for hele den danske svineproduktion fremadrettet, at Danish Crown kommer styrket ud af denne meget unikke og lukrative situation. Ingen ved, hvor længe den varer ved, og det er afgørende for fremtidens produktion af slagtesvin i Danmark, at Danish Crown nu ruster sig til tænderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For kun på den måde kan Danish Crown også være konkurrencedygtig i fremtiden, og det er afgørende for den vækst i produktion af slagtesvin i Danmark, som alle ønsker, og som er afgørende for vores fremtidige license to produce, siger Per Bardrum.