Claas er det ene af fem store mærker hos Traktor & Høstspecialisten. De få mærker giver mulighed for at være specialister.

"Vi ligner ikke alle de andre", lyder et slogan på Traktor & Høstspecialistens hjemmeside. Og efter et besøg hos denne særlige maskinhandel i Grundfør ved Hinnerup tyder meget på, at netop det slogan er velvalgt. Selv da grundlæggeren, Allan Mahler i 1993 købte den nedlagte tømmerhandel og omdannede den til en maskinhandel var det ud fra en usædvanlig baggrund.

- Jeg gad ikke gå med slips mere. Ja, tro det eller lad være, men det var skam en af grundene. Og så havde jeg nok et indbygget gen, som gik ud på, at jeg en skønne dag ville være mig selv, fortæller Allan Mahler, der dengang kom fra en god stilling som forretningsfører hos Claas Danmark, hvor han var fra 1985 til 1993. Men i hvert fald satte han og hustruen alle kræfter ind på den nye maskinhandel. Det var en fordel, at Allan Mahler havde baggrunden i orden, da han havde beskæftiget sig med Claas lige siden læretiden i 1970.

- Vi startede op på et godt tidspunkt. Det var lavkonjunktur for branchen og landbruget, så det var et godt tidspunkt at etablere sig, husker Allan Mahler, der allerede dengang bestemte sig for, at hans maskinhandel skulle være noget særligt - han ville nemlig være specialist i få mærker frem for at have en hel flok. Og med sig havde han nogle tanker fra Claas-tiden.

- Engang var der nogle kloge folk nede på Claas-fabrikken, der fik mig til at indse, at glamour og blanke skilte ikke giver flere kunder. De fortalte mig også, at hvis du går i de andres fodspor, kommer du aldrig foran, siger Allan Mahler, der med de tanker i baghovedet driver sin maskinforretning, hvor traktorer og høstmaskiner fra Claas fylder rigtig meget. De øvrige fire store mærker er Fliegl, Samson, Amazone og Vogel & Noot.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Specialister

- Det er vigtigt ikke at sprede sig for meget. Hellere have få mærker og være specialist i dem, og det er også derfor, at vi valgte navnet Traktor & Høstspecialisten. For vi er specialister, siger Allan Mahler med overbevisning. Claas mejetærskerne var med fra begyndelsen, og traktorerne kom til for otte år siden.

- Andre kan næsten ikke få mærker nok. Men man kan ikke favne det hele, hvis man skal have 17 forskellige mærker, tilføjer Allan Mahler, der har en ambition om konstant at være den bedst sælgende Claas-forhandler i Danmark - og det er han.

Traktor & Høstspecialisten har i dag 28 ansatte, heraf de 19 på værkstedet, og virksomheden har en flåde på 10 servicebiler kørende. Det med distrikter er i den moderne tidsalder blevet mindre vigtigt, men mange af kunderne bor inden for yderpunkterne Hadsund, Vejle, Viborg og Silkeborg.

Selv om de store høstmaskiner fylder godt op, så har Traktor & Høstspecialisten pænt med plads. Der er 4.500 kvadratmeter under tag på et område, der fylder fem hektar.

- Og vi har lige købt en nabogrund på yderligere én hektar, siger Allan Mahler.

Stort er godt

Allan Mahler har i de senere år konstateret, at mange landmænd går målrettet efter de største og mest avancerede maskiner.

- Intet kan blive for stort. Vi sælger mejetærskere på over 40 fod og 800-hestes snittere. De store maskiner er også nemmere at sælge videre som brugte. Alt, hvad der er for småt, kommer til at stå for længe, siger Allan Mahler, der føler, at han som maskinhandler også har fået en vigtig rolle som rådgiver, også omkring love, regler og tilskud. Samtidig er maskinerne blevet stadig mere avancerede, hvilket stiller store krav til medarbejdernes ekspertise. De mange kurser inden for de forskellige mærker er vigtige.

- Og igen - vi er gode til at være specialister, siger Allan Mahler, der også har visse tanker om både landbrugets og maskinhandlernes fremtid.

- Bankverdenen har meget stor indflydelse. Det er svært at være selvstændig landmand, og der bliver både færre landmænd og færre maskinhandlere. Jeg tror, at der inden for de næste fem år vil være 25 procent færre maskinhandlere, siger Allan Mahler.

Traktor & Høstspecialisten A/S

Herredsvej 8, Grundfør

8382 Hinnerup

Tlf. 86 98 87 00

Web: www.traktor-hostspecialisten.dk