Ved at have et klart mål og strategi for grovfoderproduktionen opnår man den bedste kvalitet af sit grovfoder - gevinsten er, at det giver meget mælk.

God kvalitets grovfoder kan ikke erstattes, det skal laves, og der skal være nok af det. Som landmand har man selv den direkte indflydelse herpå, da man er beslutningstageren på dagen, hvor de enkelte græsslæt skal tages.

Da græs skal tages ad flere omgange, er det ofte her, de største udfordringer findes. Vigtigst af alt er at være tro mod den strategi, man selv har været med til at lave. Det ses ofte, at når første slæt er taget rettidigt i forhold til ønsket kvalitet, at strategien er afgørende for, at også de efterfølgende slæt bliver lettere at få taget efter det mål, der er sat på den enkelte ejendom.

Strategi bygger på valg af blanding

Ud fra den græsblanding, der er valgt på den enkelte ejendom, vil der være forskellige høsttidspunkter. Nogle græsblandinger, baseret på hurtigt voksende græsser som rajsvingel, har et mindre vindue at høste i end for eksempel rajgræsblandinger, som vokser langsommere.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind