2021 bliver ikke et valgår i Arla, hvilket ellers var planen. På et repræsentantskabsmøde blev alle valg udsat til næste år

Der skal ikke afholdes valg i Arlas demokratiske systemer. Det kom frem mandag efter et ekstraordinært repræsentantskabsmøde. Det sker på grund af den globale coronasituation.

- Demokratiet er hjørnestenen i andelsselskabet, og i dag viste den sin styrke. På et ekstraordinært møde har Arlas repræsentantskab - som er øverste myndighed - besluttet at udsætte kommende valg til alle selskabets organer, herunder repræsentantskabet og bestyrelsen med et år, siger Jan Toft Nørgaard, der er formand for Arlas bestyrelse.

- Det sker, fordi vi ikke fysisk kan mødes på grund af COVID-19, som vi plejer i løbet af foråret, hvor vi ellers ville have afholdt valgene. Mødet i dag viser, hvor vigtigt mine kolleger synes det er, at vi kan se hinanden i øjnene og have værdifulde diskussioner, så jeg forstår udmærket repræsentantskabets beslutning og glæder mig også til vi fysisk kan mødes igen, uddyber formanden.

Til afstemningen stemte 89 procent af de 187 repræsentanter stemte for at udskyde valgene. Det krævede 75 procent at få forslaget igennem.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce