59 økologiske landmænd landet over åbner stalddørene på søndag klokken 12.00 og lukker deres forårskåde økologiske køer ud på græs.

59 økologiske landmænd landet over åbner stalddørene på søndag klokken 12.00 og lukker deres forårskåde økologiske køer ud på græs. Økodag 2019 med fokus på dyrevelfærd og klima åbnes officielt på gården Karensminde med udsigt over Århusbugten af Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening og Frederik Roland Sandby fra Den Grønne Studenterbevægelse. Sidste år så 232.000 danskere fra første parket øko-køerne danse ud på forårsgræs.

Søndag den 14. april er danskerne inviteret ud på landet for at fejre foråret sammen med de økologiske køer og økologiske landmænd. I år er det 15. gang, at de økologiske landmænd sammen med Økologisk Landsforening og de økologiske mejerier holder Økodag. Siden den første Økodag i 2005 har mere end 1,7 millioner danskere været med til at lukke de økologiske køer på græs.

- Økodag giver et stærkt førstehåndsintryk af, hvilken forskel det gør for dyrenes velfærd at komme ud på græs. Det er svært ikke at blive glad i låget af det livsbekræftende syn af kåde øko-køer, der spurter ud på marken i den friske forårsluft, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.