Erik Wiltink opfordrer til at lægge den rigtige strategi sammen med maskinstationen og på den måde hente flere tusinde kroner hjem pr. hektar

Hos Erik Wiltink i Ovtrup i det vestjyske handler det ikke om at springe fra maskinstation til maskinstation for at opnå få hundrede kroner pr. hektar ved at få gyllen kørt billigere ud, sået til en lavere hektarpris eller lignende.

- Hvis man er rigtig fræk, kan man helt sikkert godt tjene 500 kroner pr. hektar ved at springe mellem maskinstationer og presse dem på prisen - men det er det helt forkerte sted at spare. Der kan tjenes tusindvis af kroner pr. hektar ved at kende til udbyttet og tørstoffet på markniveau. Det er meget bedre at lægge en seriøs strategi med sin maskinstation, betale dem den rigtige skarpe pris for at udføre arbejdet, og så handle ud fra de data, der bliver opsamlet, fortæller Erik Wiltink, som driver en mælkeproduktion i det vestjyske.

Knap 5000 kroner pr. hektar i græs

Ligesom man i stalden har en lang række tal for præstationer på de enkelte køer, så er det helt forkert ikke at have de samme informationer fra de enkelte marker på bedriften.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind