VMi pløjning afholdes i år på dansk grund, nærmere betegnet i Thisted den 3. - 4. oktober. Som optakt til arrangementet inviterede LandboUngdom til infomøde, og her deltog 130 personer.

Det var en blanding af LandboUngdomsmedlemmer, naboer, frivillige, sponsorer, pressen og andre interesserede, som var mødet frem. Næstformand i Styregruppen for VM i Pløjning 2015, Jens Iversen, fortalte om baggrunden for arrangementet,og om WPO, der er verdenspløjeorganisationen. Målet med mødet var, at få informeret bredt ud om bl.a. budget og sponsorpakker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et udstillingsvindue

- Et VM i pløjning trækker altid mediernes interesse over hele verden, så vi bliver et attraktivt udstillingsvindue for landbrugsrelaterede virksomheder. Derfor har vi store forventninger til at opbakningen vil blive stor, fortæller Karl Kr. Iversen, formand for Styregruppen for VM i Pløjning 2015.

På mødet blev pløjeværterne præsenteret. Jonna og Bjarne Nielsen lægger jord til stævnet, og derudover skal der pløjes hos naboerne Helle og Henning Skadhauge, Inger, Jens Jørgen og Peter Henriksen, Peter Geertsen samt I/S Tousgaard Brdr. Kjærgaard.

- Det er en stor gevinst for stævnet, at vi er lykkedes med at samle så stort et areal samme sted. Det betyder, at det er muligt at samle både træning og konkurrencejorderne, og dermed undgår deltagerne lange køreture, fortæller Karl Kr. Iversen.

Fakta:

VM afholdes 3.-4. oktober 2015 i Thisted.

LandboUngdom er vært for Verdensmesterskabet i Pløjning 2015.

Artiklen fortsætter efter annoncen

H.K.H. Prins Joachim er protektor for stævnet.

Der kommer 60 pløjere, 30 dommere og 30 trænere fra hele verden. Bl.a. fra Australien, New Zealand, Canada, USA, Kenya, Estland, Lithauen og mange europæiske lande.

Deltagerne er i Danmark i 10 dage, hvorunder der vil være to dage med kulturelle udflugter, fire træningsdage for pløjerne og afslutningsvis to dages konkurrence.