Abonnementsartikel

Et nyt gødningsplacerings-kit fra Väderstad giver mulighed for at placere gødning samtidig med jordbearbejdning. Kittet kan benyttes sammen med TopDown og Opus harverne, skriver Väderstad i en pressemeddelelse.

- Vi har bemærket en øget efterspørgsel fra landmændene omkring muligheden for at placere gødning sammen med jordbearbejdning for på sigt, at kunne give den efterfølgende afgrøde en fordel, siger Johan Alsäter, Product manager hos Väderstad, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ved at placere en gødning, som for eksempel fosfor, er du sikret, at der er jordfugt tilstede, som gør at gødningen bliver tilgængelig for den kommende afgrøde. Alternativt kan du placere kvælstof, som kan hjælpe med mineraliseringen af den nedmuldede halm før såningen i efteråret.

Gødningsplaceringskittet inkluderer et fordelerhoved, som kobles til fronttanken Väderstad FH 2200. Fra fordelerhovedet bliver gødningen fordelt ud til hver enkelt harvetand med en bearbejdningsdybde på op til 30 centimeter.

- Gødningen placeres bag på harvetanden i den valgte dybde. Traktorføreren kan enten vælge at placere gødningen i fuld dybde, på jordoverfladen eller med en 50/50 fordeling, siger Johan Alsäter.