Udviklingen af hjertet af moderne grise har haltet bagefter den for vækst af kroppen i løbet af de seneste årtier. Dette kan resultere i hjerteproblemer. Det skriver Pigprogress.

Den hollandske ph.d.-studerende Gerard van Essen var den første i verden til at studere patofysiologiske ændringer i svinehjerter. Resultaterne af undersøgelsen har konsekvenser for svineindustrien, men de vedrører også mennesker på flere måder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Van Essen har udført sin forskning på Erasmus Medical Center afdeling for Eksperimentel Cardiology. Hans forskning fandt frem til, at grise der vejer mere end 150 kg (polte, søer og orner) viste patogene ændringer af hjertemusklen og en kraftig stigning i blodtrykket.

Disse ændringer, som det er tilfældet hos mennesker, kan være forårsaget af en usund livsstil. Tunge grise tilbringer det meste af deres dag sovende og engagerer sig i meget lidt fysisk aktivitet. Faldet i hjertets pumpefunktion kan forårsage de tunge svin problemer under stressende og fysisk krævende aktiviteter som fødslen af smågrise.

Formindsket hjertefunktion kan forværre intestinal iskæmi og forøge permeabiliteten af tarmen. Dette kan gøre det muligt for tarmbakterier at komme ind i blodbanen og implantatet ind i musklen før slagtning. Dette resulterer i forurenet svinekød, som kan forårsage madforgiftning til dem, der spiser det.

Ligheden og analogi af de patofysiologiske forandringer i hjertet af tunge svin og patienter med diastolisk hjertesvigt fordele begge parter. Det er muligt, at der i de kommende kardiologer vil være i stand til at bruge tunge svin som en dyremodel og veterinære pathophysiologists kunne drage fordel af den viden om risikofaktorer for påbegyndelsen af diastolisk hjertesvigt hos mennesker.