"Tjekbog til ungdyr" er titlen på en ny bog, som lanceres i forbind-else med Nutrifair 2017. Bogen er en praktisk guide, der kommer omkring alle aspekter i opdræt af sunde og højtydende malkekøer.

- Målet er at opnå bedre resultater ved at belyse alle processer og opgaver lige fra kalven bliver født til den bliver kvie og siden selv kælver for første gang, forklarer forfatteren, kalveekspert Rikke Engelbrecht.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun er medindehaver af Cowcon, som er en rådgivningsvirksomhed og dyrlægepraksis med base i Randers.

Tjeklister, instruktionskort, scorekort og andre forklarende sider danner grundlaget for bogens opbygning, hvilket sammen med masser af beskrivende billeder og figurer gør den ideel for alle, som beskæftiger sig med kvægbrug.

- Der er mange forskellige nationaliteter ansat i erhvervet, så det nytter ikke noget at lave en "tung" tekstbog. Så vi har grebet det meget lavpraktisk og illustrativt an, fastslår Rikke Engelbrecht.

Bogen udkommer først i en engelsk udgave og senere også på dansk og kan købes på Vestjysk Landboforenings stand på Nutrifair.

"Tjekbog til ungdyr" er del af en serie af danske kvægbøger omhandlende alt fra goldkomanagement til håndtering og produktion af højdrægtige kvier - alt sammen tilhørende Vestjysk Landboforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rikke Engelbrecht vil på begge messedage desuden gå på scenen på "Speakers' Corner" og fortælle om kalveopdræt sammen med Ida Ringgaard fra Vestjysk Landboforening.

- Jeg glæder mig meget til Nutrifair. Tiderne er lidt lysere, og jeg fornemmer en meget større kampgejst i erhvervet. Og hvis vi med bogen og vores indlæg kan sætte fokus på nogle metoder, der kan løfte bundlinjen, så er vi særdeles tilfredse, siger Rikke Engelbrecht.lib