For 30-årige Kent Porup, som var en af deltagerne på det første Future Farmers-hold, har oplevelsen sat sig sine spor. På den positive måde. For selvom han på forhånd gik ind til forløbet med en solid portion skepsis, gik den i dag 30-årige driftsleder fra forløbet med en helt ny indstilling og opfattelse af, hvad fremtiden skulle byde på.

- Jeg har virkelig været glad for det. Jeg var lidt skeptisk til at begynde med, for jeg syntes egentlig, det var lidt dyrt. Når man går og sparer op til et landbrug, så virker det som mange penge, man bruger på forløbet. Men hvis jeg havde vidst det, jeg ved i dag, havde jeg gladelig betalt mere end det dobbelte. Så meget er det værd for mig, siger Kent Porup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fik øjnene op for andre muligheder

"...jeg fik øjnene op for, at der var andre muligheder for at etablere mig som landmand..."

Sammen med syv andre unge landmænd meldte Kent Porup sig til Future Farmers med forventningen om at blive klogere på egne styrker og svagheder. Og at blive udfordret på de forestillinger om fremtiden, som han havde på forhånd.

- Jeg troede, at jeg skulle overtage min fars gård og fortsætte, hvor han slap. Men forløbet gav mig et anderledes perspektiv på tingene og fik mig til at tænke langt mere strategisk, end jeg gjorde før. Og jeg fik øjnene op for, at der var andre muligheder for at eta-blere mig som landmand, siger Kent Porup.

Vil selv stå i spidsen

I øjeblikket arbejder Kent Porup som driftsleder hos mælkeproducent Holger Hedelund Poulsen på Danmarks højeste punkt Ejer Bavnehøj. En bedrift som tæller 200 malkekøer. På sigt drømmer han dog om at få muligheden for selv at stå i spidsen for og udvikle en mælkeproduktion.

- Jeg drømmer om at blive selvstændig landmand. Min drøm er at skabe en virksomhed, som kan generere en god økonomi og producere et rigtigt godt produkt, få et brand som folk kender og måske også udvide forretningen til andet end landbrug. Måske producere biomasse, som kan omdannes til energi eller lignende, siger Kent Porup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Om det så bliver på traditionel vis med køb af en gård eller en anderledes model, er Kent Porup mere åben overfor.

- Jeg kunne godt forestille mig, at jeg en dag starter med at forpagte en ejendom. Det kunne være her, hvor jeg er i dag. Måske noget jeg eventuelt kunne overtage over en 10- til 15-årig periode. Jeg ser mere på en model, hvor jeg kommer til at arbejde som driftsleder eller forpagter og har ejerskabet den vej igennem. Eller måske i en model, hvor en supermarkedskæde, som kan se en idé i, at investere i produktionsapparatet, ligesom Rema 1000 har gjort med Gram Slot, forklarer Kent Porup.

Skal være indstillet på at arbejde med sig selv

Forløbet omkring Future Farmers har været en stor hjælp i processen. Derfor tøver Kent Porup da heller ikke med at anbefale forløbet for andre.

- Som person har det betydet helt vildt meget. Jeg blev virkelig udfordret og fik sat ord på en masse forskelligt, som jeg nok ville have svært ved selv at komme frem til. Så på den måde har det virkelig været godt for mig at være en del af Future Farmers. I dag er jeg langt mere afklaret og kender mig selv meget bedre, end jeg gjorde før. Så, ja, det vil jeg helt klart anbefale, hvis man er indstillet på at arbejde med sig selv, siger Kent Porup.