Abonnementsartikel

Det kræver både vilje, tid og træning at læse koen og finde gode rutiner til at skabe forbedringer i stalden. Både ejere og medarbejdere udfordres derfor på staldgang og skolebænk, når de tager på kursus i CowSignals og Lean og får konkrete handlingsplaner med hjem. Bovi var med.

4 tirsdage i november har tre sønderjyske mælkeproducenter og deres ansatte afsat tid at lære at læse koen - CowSignals® hedder den hollandske model, som de to erfarne eksperter Cow Signal Master Susanne Pejstrup og Stieneke IJdema træner efter. Men det er ikke nok at læse koen - observationerne skal også omsættes til handling, og her kommer værktøjet Lean i spil.

Kurset foregår hos Jan David, Tinglev, som venligst lægger både gildesal og stalde til. Samtlige hans medarbejdere deltager også i kurset, som starter kl. 11 og slutter kl. 17. Og det samme gælder for Ingrid van den Hengel og Martijn Damsteegt, som begge driver ejendomme i nærheden. Al undervisning foregår på engelsk, da deltagerne ikke alene stammer fra Danmark men også Ukraine og Brasilien.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.