Amerikanske forskere har opdaget en ny virus i centralnervesystemet af svin, med polio-lignende svaghed i bagbenene. Det skriver PigProgress.

Iowa State University rapporterede, at Paulo Arruda, en assisterende professor i veterinær diagnostik og produktion af animal medicin, førte et hold af teknikere fra Iowa State, University of Minnesota og Kansas State University. De undersøgte prøver fra 11 uger gamle grise, som ikke kunne gå på grund af en mystisk svaghed i bagbenene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I rapporten hedder det, at den diagnostiske hold havde fundet mikroskopiske læsioner i grisenes centralnervesystem, som indeholder en sapelovirus som forskerne ikke tidligere havde mødt. Sapeloviruses tilhører en familie af vira, der almindeligvis findes hos grise, men netop denne stamme var forskellig fra alle andre sapeloviruses, der tidligere er beskrevne.

- Vi indsamlede bevismateriale, lidt ligesom i en retsmedicinsk undersøgelse, sagde Paulo Arruda på hjemmesiden for Iowa State University.

- Men vi har stadig en masse spørgsmål, der skal besvares om denne virus, fortsatte han.

For eksempel er Paulo Arruda, trods af de beviser der er indsamlet, ikke helt sikker på, at virus er ansvarlig for alle de læsioner i spinal vævet, eller om der er en anden ukendt faktor, der bidrager til de neurologiske symptomer.fgk