For første gang er svinesygdommen Porcine Reproductive and Respiratory Syndrome (PRRS) fundet i Uruguay. I alt blev viruset fundet på gårde i 2 provinser, det skriver PigProgress.

Ifølge det uruguaysiske ministerium for husdyrbrug, landbrug og fiskeri (MGAP) er det første gang, at denne OIE-listede sygdom er blevet bekræftet i Uruguay.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom udbrudene blev opdaget i slutningen af maj, blev de først rapporteret til Verdensorganisationen for Dyresundhed (OIE) i slutningen af juli 2017. Dyrene viste sig at have været subklinisk inficeret. Infektionen blev opdaget inden for rammerne af akademisk undersøgelse om svinevirus og bekræftet gennem indirekte ELISA- og RT-PCR-test.

Gårdene var forholdsvis langt fra hinanden. På et sted i Salto afdeling, i det nordlige Uruguay, blev der fundet fire dyr inficeret. Den anden placering var i Canelone afdeling, i den sydlige del af landet, hvor otte dyr blev bekræftet positivt for PRRS.

En epidemiologisk undersøgelse blev påbegyndt i de ramte stalde såvel som i svinebedrifter, der har importeret avlssvin i de sidste 10 år. Prøveudtagningen vil fortsætte på slagterierne.