I stedet for at lukke butikken, da græs og lucerne til grøntørring blev udkonkurreret af majs til tyske biogasanlæg, valgte Sønderjysk Tørreindustri at gå nye veje og lave halmstrøelse.

Sidste år kunne Sønderjysk Tørreindustri A/S, som er grundlagt, da Pindstrup Mosebrug overtog det tidligere Sønderjysk Tørreindustri A.m.b.a., fejre 50 års jubilæum. Direktøren i firmaet, Ejnar Lange kunne fejre sit 50 års jubilæum i firmaet i år.

- Det var et fallitbo, som Pindstrup Mosebrug overtog efter andelshaverne, der havde drevet det i bare tre år. Vi udvidede anlægget til at lave grøntpiller i både 1968, 1988 og 2000. I 1994 begyndte vi at lave grøn hø - det skete med inspiration fra Italien og i 2013 startede vi langsomt op med at lave halmstrøelse til køer, fortæller han.

Efter knap 50 år med grøntørring er græs og lucerne i Sønderjylland blev de imidlertid udkonkurreret af majs til tyske biogasanlæg, og grøntørringen stoppede derfor med udgangen af sæson 2013. Det var også i 00-erne, at PSO-afgift og svovl-afgift kom op på mellem 500 og 600 kroner i timen.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind