Ifølge en ny rapport fra Folkesundhedstyrelsen og Veterinærinstituttet, er de svenske landbrugs- og kæledyr fortsat modstandsdygtige mod bakterierne, skriver Jordbruksaktuellt.

Swedres-Svarmrapporten viser, at bakterier i svenske dyr stadig reagerer godt på behandling med antibiotika. Salget af antibiotika forbliver lav i forhold til mange andre EU-lande og tilstedeværelsen af såkaldte ESBL-producerende bakterier i grise og kalve er sjældne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Mens modstandsdygtigheden er god nu, kan det hurtigt forværres, hvis vi ikke er på vagt, og løbende overvågning er vigtig, siger Björn Bengtsson laboratorium på DTU Veterinærinstituttet.

Rapporten viser en stigning i resistens over for visse typer af antibiotika i de tarmbakterier i svin, hos både raske dyr og dyr med tarminfektion. Hvilket er noget, der skal undersøges nærmere.

- Denne form for resistens mod bakterier fra dyrene, kan i visse tilfælde påvirke valget af antibiotika i behandlingen af syge grise. Vi ved ikke, hvor længe det holder, og derfor planlægger vi flere undersøgelser for at forsøge at klarlægge årsagerne til dette, siger Helle Unnerstad laboratorium, Veterinærinstituttet.