Inden årets crimpning af korn går i gang i juni - juli måned, er det vigtigt at gøre sig klart hvilken type foder man gerne vil lave.

Alle korn arter kan crimpes og køres sammen i plansiloer, eller crimpes direkte i siloposer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Crimpe og ensilere

Er det korn som skal bruges i fuldfoder blanderen sammen med de andre fodermidler, er det billigst at crimpe og ensilere ved cirka 40 procent vand indhold og bestemt ikke under 35 procent. Da korn med 40 - 45 procent vand ensilerer ganske godt og sikkert, kan man samtidig nøjes med ganske få liter syre?blanding pr. tons korn.

Crimpe og konservere

Er det korn man ønsker at bruge for eksempel i malkerobotter, eller andre steder hvor man skal flytte det med snegle eller flexsnegle, er det metoden med crimpning og konservering, der er bedst at bruge. Her venter man til kornet er nede på 18 - 25 procent vand inden det høstes og crimpes, og samtidig er det kun Propionsyre der må benyttes, da det konserverer kornet, når det ikke længere er i stand til selv at ensilere.

Efterhånden er det et meget populært og utroligt lækkert og billigt foder at benytte i malke robotten, og køerne er vilde med duften og smagen af crimpet og konserveret korn.

Erfaring med crimpning

Det er nogle af de væsentlige erfaringer, der er vigtigt at kende inden sæsonen starter med crimpning af korn protein afgrøder og majs, for på den måde at optimere landbrugets muligheder for brug af eget korn.

Bulldog Agri har syrer til alle, økologer som konventionelle, til korn der skal crimpes og ensileres eller crimpes og konserveres. ?