Lyt til artiklen:

Silkoking med trinløs transmission

00:00
Hastighed: ???x
01:59

På Agritechnica vil der på Silokings stand være spændende nyt i form af den nye Siloking Vario, der er en udløber af stigende efterspørgsel på storvolumenmikservogne med to og tre snegle, det skriver Brdr. Holst Sørensen i en pressemeddelelse.

Silkoking introducerer nemlig Vario-transmissionen som en mulighed på modellerne TrailedLine 4.0 System 1000+ 4535, TrailedLine 4.0 System 1000+ 3327, TrailedLine 4.0 Avant 3227 og TrailedLine 4.0 Premium 302.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vario er en trinløs transmission, som skal sikre den mest optimale blandehastighed, og på den måde sikre øget produktivitet samt skåne PTO-koblingen. Traktoren igangsættes med 1000 omdrejninger på PTO-koblingen hvorefter mikservognen starter op fra 0 omdrejninger, skånsomt for traktorens PTO-kobling.

- Den nye Siloking Vario-transmission tilføjer yderligere værdi til de gennemtestede modeller i TrailedLine-serien. Vi har udviklet denne teknologi med henblik på landmændenes behov, hvilket afspejles i dens trinløse overgang mellem de tre blandetrin for skæring, blanding og resttømning, udtaler Sascha Behrend, der er salgschef hos Siloking.

Vario-transmissionen kan hurtigt og nemt justeres på blandehastigheden - også fra læssemaskinen. Det betyder at landmændene kan tilpasse blandingen præcist efter deres behov, for eksempel ved at skære halm i begyndelsen af blandingen og derefter skifte til en langsommere blanding, når den næste foderkomponent tilføjes.

Dette giver kontrol og præcision i foderblandingen og gør Vario-transmissionen særdeles effektiv, især under udtømning ifølge producenten.