Lyt til artiklen:

Efter dødsulykke: Slagteri har fået påbud om at fjerne risiko for fastklemning

00:00
Hastighed: ???x
01:42

Danish Crown i Blans har fået påbud om at få styr på sikkerheden. Slagteriet skal sikre, at medarbejdere ikke kommer i klemme, mister fingre eller rammes af roterende maskindele skriver TV Syd.

Den 44-årig medarbejder blev klemt fast i en kassevasker, som han var ved at gøre ren. Arbejdstilsynet fandt frem til, at en afbryderknap til kassevaskeren var flyttet væk, så den ikke var synlig fra maskinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ulykken resulterede i tre strakspåbud til slagteriet, ligesom det blev undersøgt, om maskinen lever op til europæiske krav. Det fremgår af en aktindsigt hos Arbejdstilsynet, som Maskinbladet fik efter ulykken.

DC fik tre strakspåbud efter dødsulykke

Se også:

DC fik tre strakspåbud efter dødsulykke

Da ulykken skete i juni sidste år, udtalte Danish Crown:

- Det er dybt, dybt tragisk at en af vores medarbejdere har mistet livet under sit arbejde på slagteriet i Blans. Vi gør alt, hvad vi kan, for at finde den helt præcise årsag og komme helt til bunds i, hvordan den her ulykke kunne ske. Myndighederne er på sagen, og samtidig har vi selv sat et arbejde i gang, både internt, men også sammen med den leverandør, der har leveret maskinen, så vi kan sikre os bedst muligt mod en lignende ulykke i fremtiden, sagde pressechef Jens Hansen.

Umiddelbart efter ulykken varslede faren til den 44-årig mand, der mistede livet i arbejdsulykken på slagteriet, han han ville melde slagteriet for manddrab.

Efter dødsulykke: Far vil melde Danish Crown til politiet

Se også:

Efter dødsulykke: Far vil melde Danish Crown til politiet