Lyt til artiklen:

Grejet kom ud af maskinhuset og i marken i gylleugen

00:00
Hastighed: ???x
02:13

Travlhed hos Jørgens Maskinstation

Lige nord for Varde kunne man på G-Dag se fire gyllevogne fra Jørgens Maskinstation køre i marken. Tre kørte gyllen ud på græs med slanger og en enkelt gyllevogn med nedfælder.

rich-media-1
Jørgens Maskinstation i gang med at give en græsmark gylle lige nord for Varde. Foto. Claus Henneberg.
G-Dag: Gylletankene i Vestjylland er fyldte

Se også:

G-Dag: Gylletankene i Vestjylland er fyldte

Serviceholdet fra Samson Agrolize sikrer sæsonen

rich-media-3
Hos kunden, hvor Søren Nielsen og Henrik Godiksen servicerede gyllevogne, stod der intet mindre end tre Samson PG ll 35'ere. Den ene endda med Hjultræk. Foto. Claus Henneberg.

Inden gyllesæsonen for alvor starter, kan det være en god idé at få løbet sit gyllegrej igennem, da det sparer både nedetid i marken samt penge på bunden, idet regningen kan blive dyrere, hvis man venter til udstyret først er gået i stykker, sådan lyder meldingen fra serviceholdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Samson Agrolize gør de en del i forebyggende vedligehold af gyllevognene. Søren Nielsen, servicemontør for Samson Agrolize, fortæller at han faktisk starter op med service af gyllevognene allerede i uge 35.

Serviceholdet fra Samson Agrolize sikrer sæsonen

Se også:

Serviceholdet fra Samson Agrolize sikrer sæsonen

Få styr på alle færdselsreglerne

rich-media-6
Foto: Rasmus Jepsen.

Gerth Petersen Holm, konsulent DM&E, har styr på færdselsreglerne, når vi snakker landbrugskøretøjer. Derfor har Maskinbladet fået en snak med ham omkring de tunge køretøjer, som så småt begynder at rulle i marken inden længe. Hør alle de gode råd i videoen.

Få helt styr på reglerne inden gyllesæsonen

Se også:

Få helt styr på reglerne inden gyllesæsonen

Voldsom ulykke med væltet gylletrailer

rich-media-8
Chaufføren af lastbilen blev fastklemt under uheldet, men redningsmandskabet fik ham fri. Foto: Presse-foto.dk.

Sæsonstart er desværre også sæson for ulykker på landevejene. I ugen væltede en gylletrailer på Vestsjælland helt om på siden. Chaufføren kom i klemme i førerhuset ved ulykken og måtte hjælpes fri af beredskabet. Politiet meldt ude, at chaufføren ikke kom alvorligt til skade. Efterfølgende gik et stort oprydningsarbejde i gang, da traileren skulle tømmes for gylle.

Chauffør fastklemt ved uheld med gylletrailer

Se også:

Chauffør fastklemt ved uheld med gylletrailer

Hos Bredebro Maskinstation var alt gylleudstyr i gang

rich-media-10
Foto: Søren Gad fra Bredebro Maskinstation.

På årets G-dag havde Bredebro Maskinstation alt deres gylle-udstyr ude at køre. Søren Gad fra Bredbro Maskinstation sendte billeder af vognparken til Maskinbladet på G-dag og skrev, at alt gyllegrej fra Bredebro Maskinstation blev luftet på dagen.