Lyt til artiklen:

Årets første gyllekørsel på Mosegården: Tankene er ved at være fyldte

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Det er egentlig ikke sædvanen på Mosegården at køre den første gylle ud på G-Dag, men i år har omstændighederne dikteret det anderledes.

- Jeg troede egentlig, vi havde rimelig styr på tankkapaciteten, men en gylleaftale havde ikke så meget plads, som jeg havde troet, fortæller Ronald Hingstman.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han driver Mosegården med 300 malkekøer, hvortil der dyrkes grovfoder på 170 hektar. Foruden en gylleaftale med mindre kapacitet end ventet er der også kommet rigeligt med vand i bedriftens egne tanke.

- Til sommer får jeg overdækning på alle mine tre tanke, så der ikke kommer så meget regnvand i. Normalvis kører vi ikke så tidligt, hvis vi kan slippe for det, siger han.

Jorden på egnen ved Sdr. Vium i Vestjylland er, som mange andre steder, godt vandmættet, og i nat er der kommet mere nedbør. Derfor har Ronald Hingstman fundet ti hektar af de højst beliggende jorder, som Lunde Maskinstations selvkørende Ploeger kan komme ud på.

- Nu kører vi det højst nødvendige ud, så vi kan klare os et par uger. Jeg har også været rundt ved naboerne og spørge, men alle har enten fyldte tanke, eller de vil gerne have lidt buffer selv. Og selvfølgelig vil de det, siger Ronald Hingstman.