Hvis udviklingen fortsætter, vil der i 2019 være cirka 1.900 svinebedrifter tilbage i Danmark. Halveringstiden på antal svinebedrifter er cirka syv år mod tidligere cirka 10 år. Samtidigt med at bedrifterne bliver færre, bliver de både større og mere specialiserede. De rene slagtesvinebedrifter leverede cirka 62 procent af alle landets svineslagtninger i 2013 mod cirka 56 procent i 2009. I 2013 står cirka 43 procent af landets søer i specialiserede sobedrifter mod cirka 27 procent i 2002.

Specialiseringsgraden af bedrifterne fortsætter altså med uformindsket styrke i Danmark. Antallet af lokaliteter, som leverer svin til slagterier, halveres med cirka 10 år mellemrum. Udviklingen på lokalitetsniveau går altså noget langsommere end udviklingen i antal svinebedrifter. Det er et udtryk for, at mange bedrifter vokser i størrelse ved at overtage produktionen fra andre bedrifter.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.