Lyt til artiklen:

Trinløs Siloking sparer PTO og gearkasse

00:00
Hastighed: ???x
02:12

Siloking har til Agritechnica præsenteret Siloking Vario, som er en trinløs transmission til fuldfoderblandere fra 22 til 45 kubikmeter. Tanken med den trinløsetransmissioner er, at spare traktor og PTO-kobling uden, at det koster på vognens arbejde.

- Vi har manglet at have noget, der var Vario. Vi havde en powershift-gearkasse, som tiden er løbet lidt fra, så for os er det helt perfekt, at vi får den her Vario i programmet, fortæller Frank Johansen, der er produktspecialist hos Brdr. Holst Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han mener, at funktionen har manglet på de større vogne. Konkret igangsættes traktoren med 1.000 omdrejninger på PTO-koblingen, hvorefter mikservognen starter op fra nul omdrejninger, skånsomt for traktorens PTO-kobling.

- Det sparer Traktor-PTO'er og dieselolie. For hvis du skal i traktoren og skifte gear, så sker det måske ikke og så står den overbelastet, konstaterer Frank Johansen, der allerede har slutsolgt den første vogn med Vario-transmission i Danmark.

Transmissionen er indrettet sådan, at hvis omdrejningerne skulle falde under 700, så går transmissionen i neutral, så traktoren ikke tager skade. Desuden kan valg af blandehastigheder og generel styring af vognen nu ske fra en terminal.

- Især det med, at du kan skifte uden, at du skal ned af traktoren. At du kan skifte på læsseren, hvis du ved, at du læser noget i, som kræver mere power, det er godt. Og vi må erkende, at landmændene er gladere, jo mindre de skal stå af traktoren, siger Frank Johansen.

Vario-transmissionen er en mulighed på modellerne TrailedLine 4.0 System 1000+ 4535, TrailedLine 4.0 System 1000+ 3327, TrailedLine 4.0 Avant 3227 og TrailedLine 4.0 Premium 302.

rich-media-3
Kraften til sneglene styres nu fra terminalen i læssemaskine eller traktor. Foto: Theis Meilby Eriksen.