Lyt til artiklen:

Mælkeproducenter får inspiration til avl og bundlinje

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Sådan kan vi avle os til bedre bundlinje.

Det er overskriften på det årlige stormøde i European Dairy Farmers' danske afdeling. Der er lagt op til en dag med et interessant program, hvor alle interesserede mælkeproducenter gratis kan få masser af inspiration og samtidig mulighed for netværk med kolleger fra store dele af landet, det skriver Spiras i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stormødet foregår på en særdeles spændende bedrift på Tåsinge i det sydfynske ø-hav. Her har det unge landmandspar Louise og Rik Kool på relativt få år forvandlet Andekærgård fra en bedrift med 180 køer til nu at omfatte 1400 jerseykøer. Rik Kool vil vise rundt og fortælle om udviklingen, hvor det hele blev indledt med et raceskift.

Den danske afdeling af EDF består af omkring 30 landmænd, som kan kendetegnes som innovative, moderne og fremtidsorienterede mælkeproducenter. De har alle et erklæret mål om at ville udvikle og effektivisere deres landbrug, og de er ikke bange for at udfordre sig selv ved eksempelvis at foretage sammenligninger og benchmarking omkring, hvordan de præsterer i forhold til kollegerne.

Stormødet foregår onsdag den 22. november. Om formiddagen er der rundvisning på Andekærgård, inden der fortsættes til Tåsinge Hallens Café, hvor der efter frokost og netværk ses nærmere på bedriftens tal.

Eftermiddagens program rummer indlæg ved Rik Kool, hvor det blandt andet handler om Cost of Production, efterfulgt af Jacob Lykke fra SEGES, der fokuserer på avlsarbejdet. Derefter handler det ikke mindst om genetik - dels med et indlæg af Malthe Ebbesen fra Viking Danmark og dels Arie Rombouts, som repræsenterer BreednCare.

Dagen afsluttes med en paneldebat.