Lyt til artiklen:

Tre meter lys giver jævn belysning i stalden

00:00
Hastighed: ???x
04:24

Der er et hav af klassiske jokes om, hvor mange personer, det kræver for at sætte en elpære op. For det meste handler joken om, at det er et forholdsvis simpelt arbejde, som bliver gjort svært af den, som udfører det. Men der er mange forskellige former for el-installationsarbejde, og et af landets førende firmaer i den kategori er Idestrup El på Falster. Og de har styr på deres kram, det skriver RN Solutions i en pressemeddelelse.

Firmaets cirka 30 medarbejdere beskæftiger sig med alt indenfor el-installationer, men en stor del af bemandingen har med landbrugsinstallationer at gøre. Idestrup EL arbejder sammen med nogle af de største entreprenører i branchen, og det var via det arbejde, at de stødte på belysningsfirmaet RN-Solutions, som sammen med Idestrup El har udviklet et nyt armatur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var gennem vores opgaver for Gråkjær og Kjargaard Byg, at vi hørte om RN-Solutions og deres armaturer. Og der fandt vi ud af, at det var en super kvalitet og at det var hurtigt at sætte op. Så vi benytter os af dem, forklarer Brian Christensen, projektleder på landbrugsinstallationer hos Idestrup El.

Gennem firmaernes samarbejde, som opstod for to år siden, kom en forespørgsel, som i dag gør landbrugsinstallationerne noget nemmere for Idestrup El.

Hos RN-Solutions har man udviklet Plug'N Play-armaturer, som er hurtige og nemme at sætte op. Men kunne de gøres større?

Det mente RN-Solutions nok, og derfor videreudviklede de deres produkt på opfordring af installatøren.

-De er ikke bange for nytænkning. Så da vi kom med sådan en forespørgsel, så holdt de sig ikke tilbage for at prøve at komme frem til en løsning, lyder det fra Brian Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tre meter lysbånd

Belysningen Idestrup El efterspurgte, var et Plug'N Play armatur, som var tre meter langt. RN-Solutions udviklede et Armatur i den ønskede længde, og med den samme høje holdbarhed som deres øvrige armaturer. Samtidig fungerer det stadigvæk med virksomhedens Plug'N Play teknologi. Med dette har man i fællesskab skabt et armatur, som med korte Plug'N Play mellemkabler, kan monteres som lysbånd i loftet.

-For det første får man meget få skygger i stalden, da belysningen er meget jævn. Og det er jo en stor fordel med en god lysfordeling. Og rent installationsmæssigt er det super hurtigt, og nemt at stille op, hvilket gør arbejdet noget nemmere for os, forklarer Brian Christensen.

Det specielle ved Plug'N Play teknologien er, at det gør det nemt for alle at installere armaturerne.

-Det er lavet så alle kan montere det. Vi kommer ud med vores ekspertise, og sørger for, at det er ordentligt sat op og tilsluttet. Men det er nemt at udskifte for landmanden selv, når først armaturerne er sat op, forklarer Brian Christensen.

Med alle steder

Der er ikke nogen tvivl om, at Idestrup El, og deres kunder, er blevet glade for de lange lysbånd. Brian Christensen fortæller, at udover den gode belysning, er det specielt lysenes hårdførhed, som gør at de er fast inventar ved landbrugsinstallationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- RN-Solutions kører jo produktet på, at det kan holde til det hårde miljø i stalde. Så lige netop inden for landbruget, så tager vi deres lamper med uanset hvilken opgave vi er sat på, fortæller Brian Christensen.

Rune Qvist Nielsen, som er direktør og stifter af RN-Solutions, forklarer, at det er lysstofrørets specielle coating, som gør dem så pålidelige i staldmiljøet.

-Lysene er IP69K-certificerede, hvilket betyder at de kan holde til støv, høje temperaturer og højtryksrensning. Derudover giver vores specielle coating på LED og Driver beskyttelse mod ammoniak, forklarer Rune Qvist Nielsen.

Belysningen har ikke kun været en succes herhjemme i Danmark. Brian Christensen fortæller, at man også har haft lysbåndene med på opgaver i Sverige. Så de tre meter lange armaturer Idestrup El fik idéen til, spreder nu også en jævn belysning i udlandet.