Lyt til artiklen:

Se video: Danmarks største Ropa-roeoptager sat i gang

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Det var en god dag hos Johannes Mertz, da de kunne sætte Danmarks største Ropa roeoptager i aktion hos Dalmose Vognmandsforretning.

En spritny Ropa Tiger 6S XL blev igangsat med et ni-rækket skærebord, som åd løs af en økologisk roemark ved Stege.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er et ønske om høj kapacitet. Det er ligesom med mejetærskere, når man får et større skærebord og næsten kan køre ligeså hurtigt. Man får bare ikke så meget ud af maskinen, som man ellers kunne, hvis ikke skærebordet er stort nok, siger administrerende direktør i Johs. Mertz, Christian Holst til Maskinbladet.

rich-media-2
Foto: Johs. Mertz.

Og stort nok det skulle det gerne være med ni rækker, som er det største skærebord Ropa tilbyder.

- Den individuelle højdestyring af rækkerne er blevet meget forbedret. Det næste er så at komme af med roerne. De treakslede har store tanke, men der er flere kunder, der kører med frakørselsvogn, hvor de ombygger gamle roeoptagere, fortæller Christian Holst.

Den øgede kapacitet hentes ved færre vendinger, og så er det altså en forudsætning, at der også kan køres fra, hvis kapacitetsfremgangen skal udnyttes maksimalt.

Christian Holst tilføjer desuden, at Johs. Mertz til denne sæson har solgt i alt fire nye Ropa´er, og at der ingen problemer var med at sætte det store skærebord i gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det eneste negative er, at det kan blive svært at komme af med roerne, konstaterer Christian Holst.

rich-media-4
Den nye Tiger er den fjerde nysolgte Ropa i år. Foto: Johs. Mertz.