Lyt til artiklen:

Viking Genetics udvider til USA

00:00
Hastighed: ???x
02:03

Efter en lang distributionshistorie i USA og en strategisk evaluering og planlægning, har bestyrelsen for VikingGenetics givet grønt lys til at etablere et datterselskab i USA.

Ved at oprette et datterselskab i USA, vil VikingGenetics tilbyde innovative genetik og løsninger til en af verdens største markeder. På den måde sigter selskabet på at støtte amerikanske landmænd i at avl sunde og højtydende malkekøer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

VikingGenetics har allerede tre eksisterende datterselskaber i Australien, Tyskland, og Storbritannien og eksporterer til 49 andre lande, skriver Viking Genetics i en pressemeddelelse.

Per-Johan Svensson, bestyrelsesformand for VikingGenetics, fremhæver betydningen af det amerikanske marked.

- Vi er begejstrede for at tage det betydningsfulde skridt til at starte et nyt firma i USA. USA er unægtelig epicenter for mælkeproduktion på verdensplan og genetiske tendenser. Landet er også et nøglemarked for os og vil fortsætte med at vokse. Vi ser frem til at give flere landmænd i hele Amerika vores videnskabsdrevne
genetik, så de kan avle sunde køer med den højeste produktionslevetid, tilføjer Per-Johan Svensson.

Louise Helmer, administrerende direktør for VikingGenetics, forklarer virksomhedens motivation for at ekspandere til USA.

- Amerikas mange mejerilandskab kan prale af nogle af verdens mest
dygtige mælkeproducenter, forskere og organisationer. Ved at dykke ned i denne enorme branche åbner vi dørene til styrkede relationer, fremme muligheder for partnerskaber, samarbejdsprojekter og vidensdeling. Vi vil også få en dybere forståelse af konkurrencelandskabet, siger Louise Helmer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Barry Midtling er blevet udnævnt til US Country Manager.