Lyt til artiklen:

Flere landmænd får sanktioner efter mangelfuld kalvepasningen

00:00
Hastighed: ???x
02:11

En kalv skal fodres mindst to gange om dagen, og kalven skal have adgang til for eksempel sutteflaske, -kar eller -spand, så den kan få dækket sit suttebehov, når den fodres med mælk.

Når kalven er over otte uger gammel skal den også kunne se og røre andre kalve, og den må derfor ikke holdes i en enkeltboks. Og så skal kalven have adgang til hudpleje i form af en børste eller lign, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kalvene har nogle fysiologiske og sociale behov, som skal være opfyldt, for at de kan udvikle en sund adfærd. Derfor har kalvenes adgang til sutteanordninger og deres mulighed for samvær med andre dyr været centrale, når vi har været på stikprøvekontrol i kalvebesætningerne, siger enhedschef Christian Strøyer, Fødevarestyrelsen.

Krav til opstramning af kalvepasning

Se også:

Krav til opstramning af kalvepasning

Resultaterne af de mere end 300 kontrolbesøg er nu klar. Fødevarestyrelsen har været på uanmeldt besøg fra den 3. april og til den 30. juni rundt på landets malkebesætninger, hvor de kontrollerede de forhold som kalvene lever under.

Ud af de 300 kontrolbesøg har hver fjerde landmand fået sanktioner for at overtræde reglerne. Flest sanktioner blev givet for manglende opfyldelse af suttebehov - 16 procent - samt for manglende adgang til hudpleje - 16 procent.

Den tredje hyppigste sanktion blev givet for opstaldning af kalve i enkeltbokse - fem procent.

Ud af 308 kontrollerede besætninger blev der givet sanktioner i 73 besætninger svarende til 24 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selvom mange landmænd gør en indsats, så er det bekymrende, at en fjerdedel af kontrollerne viser, at de ikke har styr på dyrevelfærdsreglerne. Vi går nu i dialog med brancheorganisationerne om, hvordan vi sammen kan øge kendskabet til reglerne og baggrunden for dem, siger Christian Strøyer.

Find resultaterne af kontrolkampagnen her.

Sutter giver gode enzymer i kalvemaven

Se også:

Sutter giver gode enzymer i kalvemaven