I disse uger bliver der snittet tusindevis af hektar majs rundt i landet. Normalt ligger snitlængden på 8-13 millimeter, men mælkeproducenten Hedegaarden Aps ved Lønborg i Vestjylland har ændret strategi og snitter majsen grovere på tre gange det normale - nemlig på 35 millimeter.

- Vi prøvede at snitte majsen længere for to år siden som et forsøg efter rådgivning fra vores fodringsrådgiver. Som han sagde dengang: Det er en ko, ikke et slagtesvin, den skal have noget at tygge drøv på, fortæller Morten Jacobsen, indehaver af Hedegaarden ApS.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.