Lyt til artiklen:

Ny Jumbo snittervogn fra Pöttinger med endnu kortere snitlængde

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Pöttinger, der er markedsledende indenfor snittervogne, tager nu et ekstra skridt i udviklingen med præsentation af den nye JUMBO 8000 serie. Snitlængden på den nye type af snittervogne er ændret til 25 mm, hvilket er den korteste snitlængde, der nogensinde er set uden at gå på kompromis med kapaciteten, skriver Pöttinger i en pressemeddelelse.

Indtil nu har den korteste snitlængde indenfor snittervognssegmentet været 34 mm. Den nyudviklede transmission, rotor og snittersystem med 65 knive giver en optimeret snitlængde på blot 25 mm, hvilket er 30 procent kortere end tidligere kendt. Effektbehovet ved den korte snitlængde er blot øget med 15 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dansk islæt

Den nye JUMBO 8000 har allerede betrådt den danske jord. I sidste sæson har der således været en vogn "skjult" i Danmark, hvor der er samlet erfaringer og udviklet yderligere på vognen.

- Oplevelserne med vognen har været yderst positive. Ikke nok med den korte snitlængde, vi har også oplevet en enorm kapacitet med reduceret effektforbrug. Den nye transmission med power-belt og 3.500 Nm kobling giver mulighed for drift med lavt omdrejningstal og derved reduceret brændstofforbrug, fortæller Lars Andreasen, salgschef for Pöttinger i Danmark.

Kort er godt

Den kortere snitlængde giver flere fordele. Håndtering og komprimering af materialet er langt nemmere, og det endelige resultat bliver bedre.

- Når det kommer til efterspørgsel har de danske landmænd og maskinstationer ofte efterspurgt en kortere snitlængde for snittervogne. Den nye JUMBO 8000 vil ligeledes være attraktiv for snitning af materiale til biogas, hvad enten det handler om græs, hø eller halm, siger Lars Andreasen.

rich-media-2
Den nye JUMBO 8000 fra Pöttinger snitter græsset 30 procent kortere. Pressefoto: Pöttinger.

Pöttinger Jumbo 8000 kan opleves på Græsland '22, den 8. juni 2022.