Lyt til artiklen:

Forskning giver håb om modstandsdygtighed mod ASF

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Abonnementsartikel

Forskere i England håber på gennembrud i avlsarbejde for at gøre grisene modstandsdygtige over for Afrikansk Svinepest, der i øjeblikket hærger på Balkan og har ramt det nordlige Italien.

Nyt forskningsresultat giver håb om fremtidig bedre kontrol med afrikansk svinepest Forskere ved "University of Edinburgh" og Friedrich Loffler Institute" har fundet et gen i grises DNA, som betyder, at afrikansk svinepest virus kopieres i grisene, skriver L&F Markedsnyt.

Forskerne mener, at den nye opdagelse vil give en bedre forståelse af sygdommen og gøre det muligt fremadrettet at avle grise, der er modstandsdygtige mod afrikansk svinepest.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udbrud på Balkan

Udbrud af afrikansk svinepest hærger i øjeblikket på Balkan, hvor først og fremmest en række mindre besætninger i landene Bosnien-Hercegovina, Kroatien, Serbien og Rumænien er blevet ramt den seneste tid.

De mange tilfælde på Balkan betyder, at der indtil nu i år samlet er konstateret næsten fire gange så mange udbrud i svinebesætninger end der blev konstateret hele sidste år i EU-Kommissionens opgørelse. Og tallet for udbrud i svinebesætninger er også allerede nu højere i år end for hele 2021.

Udbrud i Italien

Afrikansk svinepest nu også konstateret i svinebesætning i Lombardiet i Italien. Tidligere på sommeren blev det første tilfælde af afrikansk svinepest fundet i Lombardiet i et dødt vildsvin. Nu er sygdommen også konstateret i en svinebesætning i den norditalienske provins, hvor en besætning med 166 svin rapporteres ramt, skriver Markedsnyt.