Lyt til artiklen:

Se videoen: Otte mejetærskere afslutter høstsæsonen med maner

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Det var noget af et syn, da Smedsgaard Agro satte punktum for årets høstsæson. I flotte formationer kørte otte New Holland mejetærskere igennem den sidste vårbyg.

- Vi havde gemt en mark til sidst, og så var det for at lave lidt sjov, da alle mejetærskerne jo alligevel skulle hjem, forklarer Iben Bloch Henriksen, der ejer Smedsgaard Agro sammen med sine tre brødre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den fælles høstkørsel krævede god koordinering mellem de otte piloter, der kommunikerede med hinanden over walki-anlæg. Det hele blev filmet af en dronefotograf fra Anker Bjerre, hvor de otte mejetærskere er købt.

- Det gik over al forventning, og de klarede det til UG, og alle synes, at det var sjovt. Der var en af piloterne, der tog styringen, og så fulgte de andre med, siger Iben Bloch Henriksen.

Ikke en prangende høst

Hos Smedsgaard Agro har de i alt høstet 960 hektar vårbyg, 570 hektar hvede, 280 hektar rug, 25 hektar havre og 360 hektar raps. Desuden har de høstet omkring 600 hektar for andre.

- Det har været en noget mere udfordrende høst i år sammenlignet med sidste år. Vi har høstet utrolig meget, der har været vådt, og her til slut har det været korte dage med tåge og tidlig dug, siger Iben Bloch Henriksen.

Hun fortæller, at udbytterne ikke har været prangende, men det er ikke gået så galt som frygtet.

rich-media-5
Foto: Karina Mattrup/Anker Bjerre A/S