Lyt til artiklen:

626 millioner kroner afsat til nye klima-lavbundsprojekter

00:00
Hastighed: ???x
01:30

Der er afsat 626,6 millioner kroner til nye klima-Lavbundsprojekter i årets ansøgningsrunde, som forventes at åbne i sidste halvdel af august.

Finansieringen rækker til at udtage 3-5.000 hektar lavbundsjorder inklusiv randarealer, skriver Miljøstyrelsen i pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidste år var et tilsvarende beløb til rådighed, og alle ansøgninger blev imødekommet. I alt blev der givet tilsagn til udtagning af 4.934 hektar fordelt på 45 projekter.

Miljøstyrelsens Klima-Lavbundsordning har kørt i to år, og der er foreløbig givet tilsagn til i alt 78 Klima-Lavbundsprojekter.

Det tager normalt to til fire år fra tilsagnet er givet, til Klima-Lavbundsprojektet er gennemført og helt færdigt. Det første Klima-Lavbundsprojekt blev indviet i sommeren 2022 i Nordjylland.

De afsatte midler til støtteordningen kan blandt andet gives til udgifter til en forundersøgelse, anlægsomkostninger til at stoppe afvandingen og forhindre oversvømmelse af naboarealer og erstatning (engangskompensation) for nedgang i produktion.

Læs mere om klimalavbundsordningen.