Lyt til artiklen:

Mælkeprisen under tre kroner

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Abonnementsartikel

Arlas acontopris for konventionel og økologisk mælk sænkes med 14,9 øre/kilo fra næste måned. Det er sjette måned i træk prisen falder.

I et halvt år har mælkeprisen nu været faldende, for fra 1. juni sænker Arla acontoprisen for konventionel og økologisk mælk med 14,9 øre (2,0 eurocent/kilo), det skriver mejeriet i en pressemeddelelse.

Dermed er prisen på konventionel mælk faldet knapt 145 øre pr kilo det seneste halve år. Det betyder at acontopris for konventionel mælk af den bedste kvalitet baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt Klimatjek-data, nu ligge på 299,2 øre/kilo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For økologisk mælk sænkes prisen også med 14,9 øre/kg (2,0 eurocent/kg) fra 1. juni. Derfor vil Arlas acontopris for økologisk mælk af den bedste kvalitet, hvor medlemmet har indsendt Klimatjek-data, ligge på 344,4 øre/kilo.

Ifølge Arla er der fortsat vækst i det globale mælkeudbud, men tempoet er langsommere end det har været de seneste måneder. Samtidig er detailhandlen under pres, da forbrugerne fortsat køber færre og billigere mejeriprodukter som følge af de tidligere stigende leveomkostninger. Foodservice-sektoren er også påvirket af forbrugernes tilbageholdenhed og er endnu ikke tilbage på samme niveau som før pandemien.

Dog er råvaremarkederne er ved at stabilisere sig, og detailhandlen er begyndt at justere priserne, skriver mejeriet.

- Derfor er udsigten også stabil, da markedet er ved at finde sin balance. Forbrugernes købekraft vil stige i takt med, at inflationen aftager, og lønstigningerne træder i kraft. Der hersker dog fortsat usikkerhed om den fremtidige købsadfærd, hedder det i pressemeddelelsen.