Lyt til artiklen:

DC opkøber tarmproduktion i Benelux-landene

00:00
Hastighed: ???x
02:07

De opkøbte virksomhederne er blandt de ledende aktører indenfor salg af kunsttarme til pølseproduktion i Holland, Belgien og Luxembourg, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Gennem det seneste årti er Danish Crowns DAT-Schaub vokset fra at være en stærk aktør i Nordeuropa til at være blandt de globale markedsledere. Det er sket gennem målrettede opkøb af virksomheder med vækstpotentiale over hele verden, og det er også historien bag erhvervelsen af aktiemajoriteten i SELO-selskaberne, skriver Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser frem til at indlemme SELO-selskaberne i DAT-Schaub-familien med et klart mål om at blive stærkere repræsenteret i Benelux. Vi har kendt virksomheden gennem mange år som gode kollegaer, så da vi kontaktede ejerne, var der ikke langt til en aftale, siger Jan Roelsgaard, der er CEO i DAT-Schaub.

De to SELO-selskaber er specialiseret i salg af kunsttarme til pølse- og fødevareproduktion og forhandler ligesom DAT-Schaub produkter fra den spanske producent Viscofan - et partnerskab der startede i 1965.

- Vi er glade for at blive en del af DAT-Schaub. SELO er de seneste år vokset og er nu blandt markedslederne inden for salg af kunsttarme. Ved at blive en del af DAT-Schaub forbedrer vi vores produktsortiment væsentligt til fordel for vores kunder, siger Oskar Nijkamp, CEO for SELO Verpakking og SELO Belgien.

DAT-Schaub køber 70 procent af aktierne i SELO-selskaberne, mens den nuværende ledelse, med Oskar Nijkamp og Gerwin Ooms i spidsen, beholder den resterende ejerandel. Fremadrettet er det planen at udvikle forretningen gennem salg af hele DAT-Schaub's produktportefølje til kunder i Benelux.

- Med salgskontorer i både Holland og Belgien får vi med købet af aktiemajoriteten i SELO-selskaberne et perfekt afsæt for at vækste vores forretningsomfang i Benelux. Vi er i forvejen stærkt repræsenteret i lande som Tyskland og Frankrig, så med købet komplimenterer vi også vores europæiske tilstedeværelse, siger Jan Roelsgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er aftalt mellem parterne, at købesummen ikke offentliggøres.